14 Eylül 2010 Salı

Yeni Anayasa Maddeleri

%58 oy oranı ile kabul edilen yeni anayasa maddelerine göre kadınlara ve özürlülere "pozitif ayrımcılık" yapılacak. Bunun ne anlama geldiği üzerinde düşündünüz mü?

"%95 işgöremez" raporu olan bir kişiye destek olmak amacıyla ortak hazineden ne kadar maaş vermeliyiz? Mevcut durumda ayda 200 TL. Bu pozitif ayrımcılık mı?

"Kadınlara özel günleri için özel izin veren" kanunun kapsadığı sektörler Haziran veya Temmuz 2010'da daraltıldı. Bu pozitif ayrımcılık mı?

Anayasa değişiklik paketine %80'dan fazla oranda evet diyen bazı illerde genç kızlar ve kadınlar "namus kaygıları" ile öldürülüyor. Bu mu pozitif ayrımcılık?

Anayasa değişikliğine %80'den fazla oranda evet diyen bazı illerdeki vatandaşlar "bin kızım olsa birini okula göndermem!" diyen kişinin peşinden gidiyor. Hükümet bu tarikatları destekliyor. Bu mu pozitif ayrımcılık?

Yeni anayasa maddeleri ile demokrasinin güçlendiğini iddia eden siyasî parti yöneticileri ve üyeleri ile değişikliğe "evet" oyu verenler, Bekir Coşkun'un Habertürk'te yazı yazmasını engellemek üzere kimin niçin baskı yaptığını ve kendisini kovdurduklarını açıklamalı.

Anayasaya cümle eklemekle daha fazla demokrasi yaratılmıyor, pozitif ayrımcılık yapılmıyor? Uygulamada ne yaptığımız önemli...